Casos d'èxit

Pavelló Niu

Ubicació: Centre Comercial La Maquinista

Disseny: Saguez & Partners

Direcció facultativa: Indus Ingenieria y Arquitectura SA

Pavelló Niu

Zona de descans de La Maquinista

Zona de descans de La Maquinista

El Pavelló Niu està ubicat a la primera planra del Centre Comercial La Maquinista, al passadís que es defineix com "Carrer els Ponts".

El seu concepte, tal com indica el seu nom, NIU, és adaptar un àrea de descans per a que el visitant pugui descansar.

El pavelló està composat principalment per 3 parts a nivell constructiu: el sostre, el entramat de barres que formen els laterals i la base curva que ascendeix formant les baranes per ambdós costats.

El seu aspecte és de lleugeresa i entramats irregulars, que es fan patents a la composició dels paràmetres verticals, als elements d'il·luminació i al mobiliari.

Geometria i minimalisme

El sostre està format per una composició de panels de colors, entapissats en diferents tonalitats, que van a joc amb els sofàs integrats en l'estructura.

Els panels laterals tenen una composició de trama que està coberta per la part externa de Corian color blanc i per l'interior de fusta de Iroko.

El paviment del pavelló, continu i curvat en els extrems, està realitzat en tarima d'Iroko. Ascendeix fins a una alçada de 1.10cm des del nivell interior. Té un efecte de curvatura que genera la sensació d'una sola superfície dins el pavelló.

Les lluminàries del sostre creen un ambient càlid gràcies al conjunt de formes orgàniques, suspeses en diferents alçades, per crear un joc visual.

El mobiliari escollit intenta recrear un espai de descans. Els colors i textures dels mobles d'exterior aporten sensació de pau dins del centre comercial.

Fotos de Pavelló Niu